Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Встановлено перший пам’ятник загиблим в зоні АТО

Встановлено перший пам’ятник загиблим в зоні АТО
26736 ПЕРЕГЛЯДІВ

У селі Семенівка, що на Донеччині відкрили пам’ятний знак. Вперше в Україні з’явився монумент, якій запам’ятав імен тих, хто боровся за нашу єдність на сході держави.


Війна, яка приховується під нейтральною назвою «АТО», прийшла на Донеччину та Луганщину рік тому. Вже рік як за «Донбасс должны услышать» гинуть наші військові, добровольці та волонтери… Першим підпав під руку терористів Слов’янськ. Його «відбили». Здобули, як це і є на війні кров’ю.
У селі Семенівка, що на Донеччині відкрили пам’ятний знак. Вперше в Україні з’явився монумент, якій запам’ятав імен тих, хто боровся за нашу єдність на сході держави. Присвячений скромний пам’ятний знак п’яти командирам, які загинули, обороняючи населений пункт.
Процесія у сльозах. До пам’ятника несуть квіти. Серед тих, хто прийшли – родичі, дружини загиблих. Коло мікрофону стоять ведучі у вишиванках і розповідають людям про заслуги загиблих воїнів. Вшановують пам’ять хвилиною мовчання… Серед присутніх дружина ВСУ Тараса Сенюка, який загинув під час визвольної операції майже рік тому.
«Зі своїм чоловіком я пройшла шлях у 10 років. Все, що я зараз маю – це завдяки йому. Дійсно, приємно, коли люди пам’ятають. Пам’ятають, що для них зробили наші воїни, але нам, їх родинам, нажаль вже нічого не поверне коханих людей», - стримано розповіда жінка, але весь час намагається від камери відвести очі. Ховає сльози.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео