Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Марш рівності» у Києві: чому Кличко проти?

«Марш рівності» у Києві: чому Кличко проти?
212824 ПЕРЕГЛЯДІВ

ЛГБТ-спільнота запланувала у столиці проведення «Маршу рівності»


ЛГБТ-спільнота запланувала у столиці проведення «Маршу рівності». Противників, звісно більше, ніж прибічників. Навіть мер міста закликає активістів не проводити даний захід.
Управлінець столиці зазначає, що зараз такі заходи не є актуальними, в плані того, що на сході України іде війна.
«На Донбасі іде війна. Про які масові заходи може іти мова? «Марш рівності» - неоднозначне явище, воно викликає багато суперечок. Що буде у столиці, коли центром підуть радикальні для соціуму групи? Такий захід може зіграти на руку ворогу, адже противники руху, думаю, підтягнуться до події одразу», - зазначає Кличко.
Мер міста також зазначає, що серед громадян немає соціального утиску між різними категоріями людей.
«Кожна людина може висловити свою позицію і не зазначає утисків, проте, навіть і у мирний час такий суперечливий захід, як «Марш рівності» викликав би багато протиріч. Навіщо піднімати градус напруженості серед громадян зараз? Виникає ще одне питання: як утримати безпеку у столиці у цей час? Є велика вірогідність, що будуть виникне бійка між противниками», - коментує своє заперечення маршу Віталій Кличко.
Мер закликав організаторів утриматися від проведення такого заходу подумати в першу чергу про безпеку демонстрантів, адже з’явилося повідомлення, що «Правий сектор» зібрався особисто розганяти сумнівний захід.
Віталій Кличко також попросив правозахисні організації не робити спекуляції на утиску прав та свобод сексуальних меншин.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео