Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи може на Галичні повторитися «донецький сценарій»?

Чи може на Галичні повторитися «донецький сценарій»?
79896 ПЕРЕГЛЯДІВ

Схід часто протиставляв себе заходу України, пропорційно, як і захід сходу


Схід часто протиставляв себе заходу України, пропорційно, як і захід сходу. Тим не менш, у більшості своєму регіони схожі, адже у часи формування регіонального менталітету, у 19 столітті, на обох кінцях країни проходили приблизно однакові процеси формування свідомості.
Рік тому в країні постала проблема відокремлення регіонів. У сепаратистських спільнотах писали про те, що «скоро і західні області теж відокремляться». Тим не менш, мер міста Львова Андрій Садовий запевняє, що на Галичині виключене проведення «донецького сценарію».
«На Львівщині не може повторитися того, що спіткало Донеччину у 2014 році», - розповідає Андрій Садовий: «Я думаю, проблема була в тому, що протягом тривалого часу мешканців примушували безмовно слугувати владі. Коли неправомірні організації почали курс на відокремлення регіону – маса не просто мовчала, а й підтримувала. У нас немає диктату однієї партії, тому я не думаю, що люди на Галичині будуть коритися ідеям виключно однієї групи», - зазначив мер міста.
З етнополітичної точки зору, слід звернути увагу на те, що самі мешканці, навіть які не є корінними тут, вважають себе виключно галичанами та українцями.
«У нас є райони, де живуть виключно татари. Ви думаєте, вони відчувають свою приналежність до їх етному? Ні! Більше того, ви їх дуже образите, якщо не назвете їх «галичанами» чи «українцями». Ось так сформована свідомість», - розповідають місцеві мешканці.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео