Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мер Сватового розповів, як рік тому не дав сепаратистам захопити місто

Мер Сватового розповів, як рік тому не дав сепаратистам захопити місто
53525 ПЕРЕГЛЯДІВ

Захопити Сватове збирався ватажок бандитського угрупування «Прізрак» Олексій Мозговий, що колись працював у РВК м. Сватове


Захопити Сватове збирався ватажок бандитського угрупування «Прізрак» Олексій Мозговий, що колись працював у РВК м. Сватове. Місто знаходиться на відстані 80 кілометрів від Слов`янську, який тоді був окупований бойовиками.
Розмовляти із загарбниками вийшов міський голова і місцеві посадовці Сватового.
«Тодішній начальник міліції дав бойовикам зрозуміти, що ми будемо захищати військкомат у разі нападу і не здамо зброю. Після цього Мозговий із бандою навіть почали просити в нас допомоги, хоча б продуктами. Ватажок розповідав про те, як тяжко живеться «ополченцям». Я йому відмовив. Після цього вони покинули місто і я попросив Мозгового нікого не грабувати і не вбивати по дорозі. Потім вони перемістились у с. Троїцьке. І тоді там почався хаос – місцеві жителі почали здавати один одного, стали міняти прапори».
Сватове – місто на Луганщині. Громада цього невеликого містечка довела усім, що не увесь схід України є оплотом сепаратизму. У Cватове терористів так і не пустили, не дивлячись на поширені стереотипи щодо сходу України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео