Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сім’ї, які не отримали субсидію, зможуть розстрочити оплату комуналки

Сім’ї, які не отримали субсидію, зможуть розстрочити оплату комуналки
135626 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою затвердив порядок розстрочення оплати комунальних платежів. Вказана новела стосується споживачів, які не отримують субсидій. Вони зможуть звертатися з заявою про розстрочку платежу, зокрема, вартості опалення. Після цього постачальник тепла вказує в квитанціях на оплату 50% вартості опалення в опалювальний сезон. Друга половина вартості опалення буде нарахована та зазначена в квитанціях на протязі наступних за опалювальним сезоном місяців. Про це повідомив голова Національної комісії регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк. Він зазначив, що вказана постанова розроблена для зменшення навантаження на споживачів, які не змогли отримати субсидії.

 

В подальшому уряд планує прийняти ряд документів для регулювання касових розривів в рахунках між Нафтогазом України і Теплокомуненерго, які виникнуть внаслідок надання населенню розстрочки з оплати опалення.

На даний час в Україні оформлено та в стадії оформлення знаходяться документи для надання субсидій 5,5 мільйонів сімей.

Прем'єр-міністр України повідомив, що сім'ям, які з якихось причин не оформили субсидії, уряд планує в подальшому надати можливість розстрочення платежів до дванадцяти місяців.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео