Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В уряді розповіли, яких змін буде чекати територія Чорнобилю

В уряді розповіли, яких змін буде чекати територія Чорнобилю
79620 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зона відчуження останнім часом стала привертати все більше і більше дискусій


Зона відчуження останнім часом стала привертати все більше і більше дискусій. Що ж робити з 30 кілометрами покинутої території? Біологи висунули пропозицію створити великий заповідник, але таке рішення є зараз невигідним за словами політиків: треба ж зважати на ті умови, що відбуваються у нас в країні.
Микола Томенко вважає, що покинуту територію слід зробити новою економічно потужною зоною України. Своє рішення він головним чином базує на тому, що зараз екологічна ситуація у місті та прилеглих територіях є більш-менш стабільною і рівень радіації став вже незначним.
Політик заявляє, що дану зону слід зробити не «територією світового страху та небезпеки», а справжньою гордістю України.
«Ми повинні створити інноваційну площадку для економіки. Зробити її максимально привабливою для інвесторів і продемонструвати, як вигідно ми можемо використовувати даний регіон» - каже М. Томенко.
Використовувати під господарські потреби будуть не всю територію: саме місце вибуху – ЧАЕС буде ще контролюватися спеціальними службами та науковцями, а прилегла територія за висновком комісії – вже майже «чиста». Саме ці місцини і будуть задіяні в господарській діяльності.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео