Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Депутати будуть захищати українців у Криму

Депутати будуть захищати українців у Криму
79615 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські та міжнародні експерти помітили неодноразове порушення прав людини за національною та релігійною ознакою


Пройшов рівно рік з моменту анексії Росією Криму, рік справжніх випробувань для українців. Звичайно, ситуація в Криму – це не події на Донбасі, але все ж таки навіть у, на перший погляд, відносно мирній ситуації є свої нюанси: українські та міжнародні експерти помітили неодноразове порушення прав людини за національною та релігійною ознакою.
Голова міжфракційного об’єднання «Крим» Олексій Гончаренко, відверто заявив, що Рада буде приймати ряд мір, щоб запобігти порушенню людських прав на півострові. Зокрема, з боку провладних російських кіл відбувається бюрократичний тиск на православну церкву Київського патріархату.
«Ми підготували цілу постанову, щоб підтримати українців у Криму. На анексованій території повсякчасно порушуються права колишніх українських громадян за національною та релігійною ознакою. Запобігти цьому напряму – ми не маємо повноважень, а ось діяти через міжнародні організації ми можемо» - каже Гончаренко.
Депутати хочуть вплинути на російський уряд через ОБСЄ, ООН, Раду Європи та, безпосередньо, Євросоюз.
В свою чергу представник ЄС у закордонних справах та політиці безпеки Фредеріка Могеріні заявила, що Європа ніколи не визнає анексію Крима законною і буде сприяти разом із міжнародними інституціями Україні повернути собі окуповані території.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео