Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ГПУ назвала офіційні причини минулорічної трагедії в Одесі

ГПУ назвала офіційні причини минулорічної трагедії в Одесі
53238 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пожежу в Одеському будинку профспілок спричинили проросійські активісти. Такий висновок зробила слідча комісія ГПУ.


Майже рік пройшов з тих пір, коли весь південь здригнувся від загрози сепаратистської навали в регіонах. Мова зараз піде про події 2-го травня в Одесі.
Російські ЗМІ на кожному кроці «трубили», що «хунта» геть оскаженіла і спалила живцем людей у будинку профспілок. Україна утримувалася від висунення різних версій до проведення офіційного розслідування. Сьогодні ГПУ вже точно може назвати причини того, що сьогодні називають «Трагедія 2 травня».
Пожежу в Одеському будинку профспілок спричинили проросійські активісти. Такий висновок зробила слідча комісія ГПУ. Єдине, про що зазначають правоохоронці – це те, що підпалення заздалегідь не планувалося. Мітингуючы самі собі влаштували пастку: зачинили двері й підпалили барикаду перед центральним входом. Як відзначають експерти, смерть 48 людей в фойє сталася через чадний газ.
Володимир Гузир, перший заступник Генерального прокурора звітує, що зараз спростували версію про причетність спецслужб до підпалення Будинку профспілок.
«Люди загинули від чадного газу та дії високих температур. Крім того, наші спеціаліст можуть зараз із впевненістю довести, що версія, щодо застосування українськими активістами отруйних газів проти забарикадованих – теж хибна», - зазначає пан Гузир.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео