Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: українці будуть забезпечені доступним житлом, - уряд

Новини України: українці будуть забезпечені доступним житлом, - уряд
106406 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проблема отримання житла для українців все ще залишається нагальною, тим паче у тих умовах, коли необхідно забезпечити житловим помешканням внутрішніх переселенців.


Проблема отримання житла для українців все ще залишається нагальною, тим паче у тих умовах, коли необхідно забезпечити житловим помешканням внутрішніх переселенців. Ще однією проблемою стали будинки, які масово будувалися за радянських часів, а зараз через неякісні матеріали стали поступово бути непригодатними для життя.
Уряд запропонував новий підхід до побудови житла та надання його простим українцям.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунальних послуг зазначає, що для того, щоб зробити дійсно доступне житло треба залучати іноземні інвестиції. Саме кошти ззовні зможуть якісно сформувати доступний ринок житла, а також поступово ліквідувати квартирні черги.
«Житлові умови громадян зараз здебільшого погіршилися, щоб встановити європейський рівень за допомогою старих механізмів нам знадобиться 100 років. Тому ми розробили план, який допоможе залучати іноземні інвестиції і завдяки ми зможемо ліквідувати більше 50% проблем, з якими зіштовхуються українці при отриманні житла», - зазначає Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.
Більше того, міністр зазначає, що нова інвестиційна програма дозволить залучати до бюджету додаткові кошти. Зокрема, вважається, що з кожної інвестованої гривні до національного гаманця буде надходити десь 30 копійок, а активізація будівництва розширить ряд робочих місць в Україні.
Нагадуємо, що зараз Міністерство будівництва активно співпрацює з німецькими інвесторами і за останній рік вдалося залучити 500 мільйонів євро.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео