Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи будуть демілітаризувати Широкіне?

Чи будуть демілітаризувати Широкіне?
186109 ПЕРЕГЛЯДІВ

Широкіне. Тут за останній час трапилася найбільша кількість обстрілів, а місцеві мешканці навіть вже і не сподіваються, що їх будинки залишилися цілими.


Широкіне. Місто на півні Донецької області. Війна 2014 зробила його відомим всьому світу. Тут за останній час трапилася найбільша кількість обстрілів, а місцеві мешканці навіть вже і не сподіваються, що їх будинки залишилися цілими.
19 травня стане вирішальним днем для Широкіне, адже в цей день збереться Тристороння контактна робоча підгрупа, яка буде вирішувати таке важливе питання, як демілітаризацію краю.
Нагадуємо, що з Артемівську в рамках, знову ж таки, демілітаризації було здійснено повне відведення важкої артилерії, а також вивезено стрілкову зброю.
Яка ж доля чекає Широкіне?
За словами заступника керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, Олександра Хуга, до цієї дати сторони будуть по-особливому готуватися. Зокрема вже було сказано, що до 19 травня, для забезпечення демілітаризації будуть відведені танки та 100-мм міномети. Документація для підписання – вже готова.
«Ситуація у місті Широкіне все ще залишається напруженою, хоча слід відзначити, що вже менше стало насилля. За останній час ми відзначили тільки 2 випадки відкритої вогневої стрільби», - розповідає прес-служба ОБСЄ.
Зазначимо, що попри такий хід подій Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ помітила рух танків «невідомого типу» у Маріупольському напрямі, а безпілотними зафіксували концентрацію бойових машин піхоти в районі селища Безіменне.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео