Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд буде викривати махінації із субсидіями

Уряд буде викривати махінації із субсидіями
106537 ПЕРЕГЛЯДІВ

На початку весни Міністерством соціальної політики було ініційована видача субсидій малозабезпеченим сім’ям, бюджет яких не дозволяє в повній мірі платити за комунальні послуги


На початку весни Міністерством соціальної політики було ініційована видача субсидій малозабезпеченим сім’ям, бюджет яких не дозволяє в повній мірі платити за комунальні послуги.
В уряді зазначають, що кількість громадян, які хочуть отримати субсидії – різко виросла. Міністерство припускає, що є особи, які приховали свої реальні доходи у деклараціях. Виявити таких недобросовісних громадян – досить важко, зазначають у самому відомстві. Тим не менш, урядовці твердо вирішили, що з такими «дармоїдами» слід боротися.
Вихід у ситуації вбачають у зміні форми заповнення декларації. Яким чином власне будуть внесені зміни – поки що невідомо, проте у відомстві точно знають, що тепер буде введено спрощену систему.
«До нас звернулося півмільйона громадян. За нашою статистикою тільки кожний п’ятий українець зміг правильно заповнити форму. Треба, значить, спростити. Більше того, зараз у міністерстві іде розробка більше детального контролю за достовірністю даних, наведених у декларації. Громадяни, які будуть приховувати свої доходи, будуть не лише позбавлені своїх субсидій, а й повинні виплатити у двійному розмірі отримані кошти», - зазначають у міністерстві.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео