Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

По всій Україні розгорнеться миротворча операція

По всій Україні розгорнеться миротворча операція
185688 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петро Порошенко подав новий законопроект, який дозволить розміщення миротворчого контингенту ООН на території України

Петро Порошенко подав новий законопроект, який дозволить розміщення миротворчого контингенту ООН на території України. Раніше йшла мова про те, що операція запобіжних заходів безпеки буде направлена лише на територію безпосередніх бойових дій – на Донбас.
Свою згоду на проведення місії повинні надати п’ять постійних членів ради безпеки. Головною перепоною є навіть не законодавча база України, яка в принципі не передбачає введення миротворчого контингенту, хоча в разі прийняття нового законопроекту (№2379) законодавство буде більш гнучким. На даний момент текст законопроекту ще досі не оприлюднений на жодному офіційному сайті уряду.
Проблема знову полягає у найближчому сусіди, за сумісництвом країні-агресорі. Росія є постійним членом Ради безпеки ООН і має право накладати вето на будь-яке рішення.
Щодо рішення Росії, то заступник голову МЗС РФ Генадій Гатілов не приховуючи невдоволення російського уряду, відкрито заявив, що Москва в жодному разі не підтримає рішення з приводу введення миротворчого контингенту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео