Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Держава реформує: в Україні буде FBI?

Держава реформує: в Україні буде FBI?
159237 ПЕРЕГЛЯДІВ

До постійних нововведень в Україні вже звикли. Як ще можна покращити життя в Україні – вирішували депутати від фракції Об’єднання «Самопоміч»

До постійних нововведень в Україні вже звикли. Як ще можна покращити життя – вирішували депутати від фракції Об’єднання «Самопоміч», ініціюючи новий законопроект №2114 – Оксана Сотник та Павло Костенко. Ними було вирішено створити бюро розслідування.
Для багатьох українців FBI є майже родичем радянського КДБ, для тих, хто не застав неславетних часів - FBI є не більшим, ніж місце роботи чергового супер-героя з Америки. Та давайте розберемося, що пропонує новий закон.
Державне бюро розслідувань і справді буде схожим на аналог американського, адже мета майже одна: розслідування тяжких злочинів. До речі, таке бюро є не лише у США. В Індії також є схожий орган.
Наші ж депутати запропонували, щоб ДБР розслідувало справи не індивідуальних злочинів, а здійснених групою осіб і призвели до особливо тяжких наслідків. Крім того, у законопроекті прописано регламент процедури відбору кандидатів на посаду та порядок заміщення старих кадрів ДБР. Депутати обіцяють зробити дану процедуру якомога прозорою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео