Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як будуть реформувати УкрЗалізницю без Криму та Донбасу

Як будуть реформувати УкрЗалізницю без Криму та Донбасу
79636 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна переживає час прискорених реформ. На ряду з усіма змінами, було вирішено реформувати УкрЗалізницю. Вона складається з шести регіональних підрозділів і зараз цю структуру хочуть перетворити в єдине акціонерне товариство

Україна переживає час прискорених реформ. На ряду з усіма змінами, було вирішено реформувати УкрЗалізницю. Вона складається з шести регіональних підрозділів і зараз цю структуру хочуть перетворити в єдине акціонерне товариство.
Проте, чи доцільно зараз робити якісь зміни, коли, по-перше, залізничне сполучення з Кримом повністю відрізано від України, а район Донецької залізниці повністю знищений? Що будуть змінювати в УкрЗалізниці Донецької області – читайте далі.
Проблема почалася з того моменту, як люди зі зброєю у руках прийшли проголошувати, що Донецькій вокзал є власністю ДНР. Ситуація вкрай погіршилася, коли бойові дії повністю знищили найбільший транспортний вузол – Дебальцево. Зазначимо, що ще у 2013 році на долю вантажоперевезень Донецької залізниці припадало близько 37% від усього вантажу України. Зараз усі поставки промислової сировини здійснюються через Маріуполь, проте, як зазначають експерти, проходимість там не така потужна, як колишня у Донецьку чи Дебальцево. З великою затримкою сировина приходить на заводи та фабрики.
Крім того, головною проблемою є ще наступний факт: частина Донецької залізниці – підконтрольна терористам, частина – Україні. Частина підкорюється бандитським законам ДНР, частина – живе за комплексним законодавством України.
Як зазначає сама Укрзалізниця – доля регіону напряму пов’язана з подальшим курсом реформ на ДонЗалізниці. Усі пункти змін мають бути зафіксовані, як пріоритети Мінських домовленостей. Щодо початку загального реформування української залізниці – то на першому етапі, навіть проблеми з Донецькою залізницею – не будуть заважати.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео