Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Страшний сон підприємця: компанії в Україні запропоновано націоналізувати

Страшний сон підприємця: компанії в Україні запропоновано націоналізувати
212212 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скандальний губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський висунув не менш скандальну пропозицію: націоналізувати приватні підприємства. Щоправда, незаконно захоплені при колишньому режимі

Скандальний губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський висунув не менш скандальну пропозицію: націоналізувати приватні підприємства. Щоправда, незаконно захоплені при колишньому режимі.
«В Україні була проведена незаконна приватизація різних економічно важливих об’єктів. Колишній корумпований уряд роздавав, як-то кажуть «на ліво і на право» підприємства, які б могли приносити дохід цілій державі», - зазначає Коломойський.
Губернатор Дніпропетровщини заявляє, що зараз не треба подавати нові заявки на кредити від МВФ, адже ці гроші кардинально не змінять ситуацію, а ось змусити підприємства працювати на державну «кишеню» - покращать становище. За його словами сьогодні націоналізовані економічні об’єкти зможуть принести державі прибутку в 10 раз більше, ніж приватному власникові.
Коломойський готовий власноруч боротися за повернення незаконно приватизованих підприємств. Чиновник розповів, що має наміри подавати позови до прокуратури проти окремих власників гірновидобувних підприємств.
В свою чергу Арсеній Яценюк, як представник уряду відповів на пропозицію Коломойського лише частковою згодою, адже він вважає, що спочатку треба реформувати всю систему передачі-повернення підприємств. Якщо усі рішення продовжать іти в одну ногу з корупцією, то це відкриє «ящик Пандори» в українській економіці.
Проте, незважаючи на таку заяву з боку Яценюка, уряд ініціював перевірку ряду економічних об’єктів на предмет законності приватизації. Разом із цією комісією підприємства планує відвідати і Коломойський.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео