Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Депутати розповіли, що несе у собі закон про військовий стан в Україні

Депутати розповіли, що несе у собі закон про військовий стан в Україні
212410 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України подав законодавчу ініціативу щодо вдосконалення законів, стосовно військової оборони, проте ще досі ВРУ його не розглянула.

Наша законодавча база не пристосована до військових дій на території держави. Так зазначають експерти, так зазначають урядовці. Президент України подав законодавчу ініціативу щодо вдосконалення законів, стосовно військової оборони, проте ще досі ВРУ його не розглянула.
Закон, на думку парламентарів є незвичним для українського суспільства, як мінімум тому, що більша частина нашого населення про війну знає виключно зі ЗМІ чи підручників історії.
Проте, слід розглянути, які моменти несе все ж таки закон і які права будемо ми мати після введення його в дію.
В пояснювальній записці зазначається, що по-перше, в Україні посилиться захист стратегічно важливих об’єктів, як військових, так і економічних. По-друге, для всіх працездатних людей стане обов’язком працювати на оборонну здатність держави під час введення військового стану. Крім того, у разі потреби передбачається відчуження майна у комунальних чи приватних осіб. Насправді, ніхто не збирається силою відбирати у населення будинки, квартири, тощо, проте у разі необхідності розквартирувати військового – громадяни не можуть відмовити державі у цьому.
Окрім вище перерахованих пунктів, на час введення військового положення буде заборонено проведення мітингів, демонстрацій, масових розважальних заходів. Робота телерадіоцентрів, видавничої діяльності та ЗМІ також буде регулюватися державою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео