Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Верховна Рада посилено працюватиме над спрощенням ведення бізнесу в Україні

Верховна Рада посилено працюватиме над спрощенням ведення бізнесу в Україні
54206 ПЕРЕГЛЯДІВ

Створення привабливого економічного клімату для іноземних інвестицій, спрощення процедури отримання дозволу на ведення бізнесу для українських громадян і, як наслідок, зростання позицій нашої держави у світових фінансових рейтингах на кшталт солідного «Doing Business» стануть головними завданнями, котрі депутати Верховної Ради почнуть вирішувати на початку цьогорічного вересня після завершення їхніх канікул.

Крім того, продовжуватиметься й бізнес-дерегуляція, оскільки для сьогоднішньої української економіки зазначений вище процес є життєво необхідним та вельми актуальним. Судова система України, котра реформуватиметься у бік справедливості та детінізації, також сприятиме захисту прав українського бізнесмена, через що боротьба з корупцією стане ефективнішою, фондовий ринок – більш функціональним, а приватизація – прозорішою.

Цікаво, що лише за два останніх роки процедура відкриття бізнесу на території України дійсно спостилася: аж на 40% зменшилася кількість документів, котрі було необхідно подати, і кількість часу для реєстрації людиною власного підприємства. Вже втричі скоротилася й кількість перевірок, котрі проводила Державна фіскальна служба, особливо – для представників середнього й малого бізнесу.

Але попереду все ще залишається процес непростого спрощення будівельних та економічних процедур, зокрема, скорочення кількості дозволів, ліцензій та сертифікатів, аби оперативне вирішення питання ведення бізнесу було можливим на території будь-якого українського регіону.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео