Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Після травневих свят вирішиться доля ОСББ

Після травневих свят вирішиться доля ОСББ
79766 ПЕРЕГЛЯДІВ

Коли на ЖКГ – немає надії, мешканці багатоквартирних будинків об’єднуються і вирішують нагальні питання власноруч.

Коли на ЖКГ – немає надії, мешканці багатоквартирних будинків об’єднуються і вирішують нагальні питання власноруч. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків створюються для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та прибудинкову територію.
Новий закон, який буде розглянуто у другому читанні засідання ВРУ прагне покращити становище ОСББ. Зауважимо, що об’єднання співвласників багатоквартирних будинків є юридичною особою, тому й зміни у житті таких неприбуткових організацій будуть обумовлені цим фактором.
Документи, які були прийняті до цього року були покликані переглянути розмір та порядок сплати тарифів, визначити розмір субсидій по комунальним платежам, а також визначити міри та ступінь впливу та тих осіб, які є дійсними членами ОСББ, але свої зобов’язання – не виконують. Новий закон №1565 регламентуватиме порядок визначення права власності у всіх багатоквартирних будинках, мешканці яких є членами ОСББ.
Як, зазначають члени Верховної Ради: «Після травневих свят буде остаточно вирішена доля всіх багатоквартирних будинків. Закон вимагає ще обговорення. Слід винести на дискусію всі суперечливі моменти, що б вся система працювала злагоджено».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео