Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Які поправки внесла Нацрада до закону «Про телебачення та радіомовлення»?

Які поправки внесла Нацрада до закону «Про телебачення та радіомовлення»?
212782 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тепер замість російських серіалів, безкінечних передач про родинні чвари у прямому ефірі на телеекранах українців будуть транслюватися українське мовлення та європейські телепередачі.

Тепер замість російських серіалів, безкінечних передач про родинні чвари у прямому ефірі на телеекранах українців будуть транслюватися українське мовлення та європейські телепередачі. Принаймні, про це йшла мова у новому законі «Про телебачення та радіомовлення».
Закон був поданий на розгляд ще у березні цього року.
Яких же змін зазнає наше телебачення? Як відзначають самі автори закону Сюмар, Висоцький, Стеценко, передачі європейського виробництва повинні сягати приблизно 80% тижневого обсягу, а українське мовлення при цьому повинно зберігати позначку не менше 50%. При цьому, «європейською передачею» не являється та телепрограма, яка створена з подачі держави-агресора чи випущена у світ за рахунок окупанта, навіть поза межами Російської Федерації.
По великому рахунку, новий закон просто збільшує квоту європейських передач в ефірі українських телеорганізацій. Проте, Національна рада державного комітету телебачення і радіомовлення України не задоволена таким ходом подій. Справа в тому, що на думку ради у нас немає потужної технічної бази, щоб навантажувати теле- і радіомовлення таким відсотком нового потоку передач. Крім того, експерти зазначають, що велика кількість іноземного мовлення може «задавити» український медіа простір. Тому, Національна рада відправила даний закон на доробку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео