Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Які закони розробила Рада з питань судебної реформи?

Які закони розробила Рада з питань судебної реформи?
239145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Реформи – це своєрідний механізм, де всі складові повинні працювати дуже точно і якісно, щоб забезпечити легку ходу гігантському двигуну держави. 

Реформи – це своєрідний механізм, де всі складові повинні працювати дуже точно і якісно, щоб забезпечити легку ходу гігантському двигуну держави. Важливою шестернею реформ в Україні є зміни у судовій системі. Як зазначають експерти слід змінювати ледь не все, створене за 23 роки судочинство.
Сьогодні ми хочемо розповісти, який новий закон було прийнято Радою з питань судебної реформи.
Нагадуємо, що даний орган був створений 27 жовтня 2014 року, його повноваження зводяться до консультативно-дорадчих обов’язків при Президенті України.
Зараз представники Ради повідомляють, що на даний момент розроблено два законопроекти: перший – це «Про виконавців», другий – «Про виконавче провадження». Зауважимо, що остання законодавча ініціатива є доповненням до закону, який був прийнятий ще у 1999 році.
Заступник голови з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв коротко розповідає, в чому полягає сутність обох законопроектів.
Так, зазначається, що закон «Про виконавців» буде регулювати основи діяльності та регламентувати порядок роботи органів різних виконавчих служб (як державних, так і приватних), а також визначати їх правовий статус. Закон «Про виконавче провадження» умови та порядок примусового виконання рішень суду для тих суб’єктів судочинства, які в зазначений період постанову добровільно не виконали.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео