Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні будуть боротися з незаконною рекламою

В Україні будуть боротися з незаконною рекламою
79854 ПЕРЕГЛЯДІВ

Профільний комітет Верховної ради підтримав законопроект, який буде регулювати розміщення реклами.

Вона – усюди. Вона лізе на стіни, стелі, кидається під ноги, захаращує місцини. Вона – це реклама. Вона працює на свого спонсора.
Як би там не було, але в Україні склалася така ситуація, що дуже багато площі займається незаконною рекламою, починаючи від приватних оголошень, написаних від руки, закінчуючи постерами з усміхненими людьми, які точно задоволені послугами, які надає їх компанія. З нелегальною рекламою в Україні вирішили боротися.
Профільний комітет Верховної ради підтримав законопроект, який буде регулювати розміщення реклами.
«У нас немає врегульованих уніфікованих норм, для того, щоб розміщувати рекламу», - розповідає представник комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар і додає, що зараз новий законопроект буде визначати ряд питань, з яким зіштовхуються рекламодавці: «Ми всі бачимо, що люди вільні зараз розміщувати свою рекламу будь-де. Тому наші вулиці пестять незрозуміло чим. Історичні місцини просто стають захаращеними від купи постерів, листівок та іншої продукції. Впорядкування правил. Ось, що чекає на тих, хто хоче розміщувати рекламу».
Колега пані Сюмар, Леонід Ємець зазначає, що новий закон передбачає також елемент боротьби з корупцію, адже тепер ті, хто хочуть розмістити свій рекламний сегмент повинні будуть надавати повну інформацію про свій продукт «Прозорість інформації. Відкритість. Ось, з чим повинні зіштовхуватися люди, які працюють з рекламними операторами. Якщо законопроект буде підтримано, ми готові створити цілий сайт, де покроково будемо розповідати, як і хто має право розміщувати рекламу, а також додавати та оновлювати зразки дозвільних документів, що дають право розміщувати рекламу», - коментує пан Ємець.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео