Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міноборони може вручити повістку на вулиці

Міноборони може вручити повістку на вулиці
79937 ПЕРЕГЛЯДІВ

Призив та мобілізація викликають у багатьох громадян неоднозначні почуття

Призив та мобілізація викликають у багатьох громадян неоднозначні почуття. Ще більш неоднозначною є фраза першого заступника начальника ГУ оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ Володимира Талалая про те, що повітки можна буде вручати прямо на вулиці.
Давайте розберемося, чи правда під час шостої хвилі мобілізації можливо буде, як в анекдоті: їхав у потягу – зняли в Нацгвардію.
«Чинне законодавство не вважає за порушення факт того, що особі можуть вручити повістку прямо на вулиці», - заявляє Володимир Талалай. Тим не менш він наголошує на тому, що не можна брати повістку від людей, що власноруч заповнюють її прямо на вулиці. Більше того, політик зазначає, що ніхто не має права забирати особу до військкомату без документів і силою везти на місце зборів.
Для отримання повістки потрібно підтвердження особи: паспорт чи військовий квиток. Студентський не є документом, що підтверджує особу. Варто також нагадати, що повістка вручається особисто в руки призовнику, якщо ця процедура порушувалася, то сам процес можна оскаржити у суді.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео