Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенка знову звинувачують

Порошенка знову звинувачують
168547 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петра Порошенка звинувачують у нових  злочинах кримінального характеру.

До Державного бюро розслідувань поступила нова заява на екс-президента України Петра Порошенка. Ця справа поповнюється різноманітними деталями та гучними скандалами, які переростають у серйозні злочини. Колишній заступник голови адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов у своїй новій заяві звинуватив Порошенка у відмиванні грошей, легалізації незаконних доходів і несплаті податків. За його словами, екс-президент, перебуваючи в складі організованого злочинного угруповання, заволодів телевізійним каналом "Прямий", оформивши його на офшорну компанію, яка фіктивно належала Володимиру Макеєнку.

Кримінальне провадження відкрито не лише щодо Порошенка, але і спікера Верховної Ради Андрія Парубія. Портнов вважає, що Порошенко і Парубій сфальсифікували документи про створення коаліції, і уряд було призначено незаконно.

ДБР, за заявою Портнова, відкрило провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України – дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади; зловживання владою або службовим становищем; видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Сам Порошенко відреагував на порушені проти нього кримінальні справи. Він вважає відкриті проти нього кримінальні провадження ознакою початку парламентської виборчої кампанії. Екс-президент зазначив, що "дуже уважно" стежить за висунутими проти нього звинуваченнями і переконаний, що вони йдуть від "ворогів України".

Теги: Порошенко ,Парубій

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео