Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряди України та Японії підписали фінансову угоду

133973 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні 4 грудня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав фінансову угоду з Шігекі Сумі, послом Японії. В угоді йдеться про позику сумою 36,969 млрд. японських єн, що складає близько 300 млн доларів США. Яценюк подякував Японії за підтримку і підкреслив, що дана угода відбулась завдяки успішному проведенню економічних реформ а також співпраці з Світовим банком та Міжнародним валютним фондом.

Під час підписання угоди були присутні міністр фінансів Наталія Яресько, яка недавно представила новий проект Податкового кодексу депутатам Верховної Ради та Віце-президент Японського агентства міжнародного співробітництва Кенічі Томіоші.

Глава уряду щиро подякував Шігекі Сумі за надання позики, оскільки термін кредиту становить 20 років з мінімальною відсотковою ставкою (менше 1% річних).

Також Яценюк наголосив на подальшому проведенні реформ: "Довіра наробляється дуже важко, а втрачається дуже легко. Тому я закликаю всі політичні сили, які входять до коаліції, продовжувати шлях правильних реформ, які відповідають нашим як внутрішнім зобов’язанням перед народом України, як і зовнішнім зобов’язанням перед зовнішніми кредиторами».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео