Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За куріння у громадських місцях будуть штрафувати без попередження

За куріння у громадських місцях будуть штрафувати без попередження
81299 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найближчим часом любителі палити у місцях громадського скупчення людей можуть почати суттєво поповнювати державний бюджет. Парламент України пропонує видалити з Кодексу про адміністративні порушення пункт, згідно якого особа, котра палить у неналежному для цього місці, отримає тільки попередження. За ініціативою депутатів, тепер замість зазначеної вище вербальної форми застереження людина буде оштрафована на 340 гривень, тобто на два десятки мінімальних неоподаткованих доходів громадян у тому разі, якщо палитиме у громадському місці.

Майбутній закон, таким чином, позбавлятиме людей, котрі не палять, шкідливого впливу диму від тютюнопаління. Зважаючи на той факт, що більшість громадських місць у нашій державі не обладнані жодною спеціальною зоною для куріння, подібне нововведення або скоротить кількість любителів згубної звички, або спричинить будівельний бум через відсутність територій, оптимально підходящих для залежних від нікотину.

Цікаво, що майже в усіх країнах світу штраф за куріння у неналежному місці складає левову частку зарплатні громадянина, через що любителі палити мають чудовий стимул бути дисциплінованими у контексті своєї взаємодії з іншими членами соціуму. Стосовно ж України, такі громадські місця як готелі, таксі, залізничні вокзали, гуртожитки і підприємства усіх форм власності мають потурбуватися про обладнання підходящих для куріння територій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео