Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВР направила газове звернення до ЄС

ВР направила газове звернення до ЄС
189931 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У тексті самого звернення вказано, що якщо збільшити доступ "Газпрому" до потужностей транспортування газу Європи, це буде суперечити положенням Третього енергопакету.
     ВРУ 15 листопада прийняла закон № 5329 "... щодо посилення співпраці в галузі енергетичної безпеки і потенційних ризиків реалізації проектів з будівництва транзитних газопроводів в обхід України ".
     Підтримали ухвалення закону 264 нардепи із необхідних 226.
     У цьому зверненні ВР звертає увагу парламентських представників та органів виконавчої влади країн Європейсього Союзу на власну схвильованість, викликану бажанням будувати транзити газу, обходячи Україну.
     Також, депутати стурбовані наділенням нових можливостей «Газпрому» задля нарощення кількості перекачаного газу через проводи, що вже наявні.
     У тексті сказано, що це рішення буде суперечити принципам енергетичної безпеки Європи, що забезпечується розрізненням джерел та шляхів постачання. Це загрожуватиме особливо країнам сходу та центру Європи, адже вони постачатимуть енергію з одного джерела.
     Ще у ВРУ наголосили про такі наміри не є відповідними цілі та положенням Енергетичного Співтовариства, принципам Третього енергетичного пакета в тій частині, де описано розділення ролей із доставки та постачання газу та організації доступу третім сторонам до ресурсів.
     Депутати в своєму зверненні виразили запевнення своїх партнерських намірів, навіть не дивлячись на агресію Російської Федерації проти України.
     Парламентарі у зверненні також дали підтвердження своїй готовність до наступних реформ сфери української енергетики і узгоджених дій на рахунок забезпечення ще більшої скооперованості енергополітики між країнами ЄС.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео