Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Суд Європейського Союзу визнав факт постачання зброї на схід України

Суд Європейського Союзу визнав факт постачання зброї на схід України
244980 ПЕРЕГЛЯДІВ

Днями європейський суд розглянув звернення російського заводу «Алмаз-Антей», який займається виробництвом зброї. Підприємство вимагало зупинити накладені на нього у 2014 році санкції. Проте після тривалого розгляду позову суд все ж відмовив у клопотанні.

Натомість суд Євросоюзу висунув звинувачення концерну в постачанні зброї російським найманцям на Донеччину, грошовій підтримці у вторгненні бойовиків в Україну, що призвело до чисельної кількості жертв і підриву територіальної цілісності держави.

Нагадаємо, концерн «Алмаз-Антей» попав у нелюбов Європи у 2014 році після авіатрагедії з Boeing МН17, яка сталася на сході України в зоні бойових дій. Завод займається виготовленням озброєнь, зокрема ЗРК «Бук», яким і був збитий літак.

Додамо, днями міністр оборони Росії Сергій Шойгу зазначив, що РФ планує збільшити кількість військових біля українського кордону. Причиною цього він назвав події на Донеччині та підвищеною активністю терористичних угроповувань на Північному Кавказі. Також Шойгу додав, що Кремль працює над удосконаленням своїх збройних запасів і збільшенням військового арсеналу. Він також підкреслив, що минулого року на 10% зросли бойові можливості округу, і зупинятися на цьому країна не має жодного наміру.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео