Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Ухвалено рішення про збільшення терміну служби в українській армії

Новини України: Ухвалено рішення про збільшення терміну служби в українській армії
26752 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада України на засіданні увечері 15 січня 2015 року ухвалила рішення про збільшення терміну служби в українській армії та підвищення граничного віку призовиків. 


Верховна Рада України на засіданні увечері 15 січня 2015 року ухвалила рішення про збільшення терміну служби в українській армії та підвищення граничного віку призовиків. Ці зміни підтримали рівно 256 народних депутатів України.
Таким чином, коли закон вступить в силу, термін служби зросте до 18 місяців, а 12 місяців будуть служити тільки ті, хто має ступінь магістра на момент призову.
Також постановили, що «крайнім» віком призову тепер є 27 років, так як раніше було 25 років.
Також Верховна Рада України надала можливість підписувати бажаючим контракти на проходження служби в армії від 3 до 5 років. Відомо, що раніше термін був обмежений мінімумом 5 років.
Крім того, Верховна Рада проголосувала за ухвалення закону, який технічні регламенти призводить у відповідність до європейських норм. «За» проголосували 251 парламентарії. Авторами законопроекту є Олександра Кужель та Оксана Продан.
«Це - третій основоположний закон, який на даний момент є необхідним для усунення бар’єрів для торгівлі товарами між Україною та країнами ЄС», - розповіла у інтерв’ю для «Української правди »активістка Люба Акуленко.
На її думку, цей закон дозволить українським виробникам в майбутньому сертифікувати свою продукцію з метою їх поставок до Євросоюзу. Щоб цього домогтися, Україні необхідно гармонізувати своє законодавство з Європейським союзом та підписати відповідну угоду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео