Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європейська комісія пояснила свою позицію про український антикорупційний суд

Європейська комісія пояснила свою позицію про український антикорупційний суд
82264 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Єврокомісії дали коментар словам очільника Європейської комісії Жан-Клода Юнкера, який днями зазначив, що в Україні достатньо створити спеціальну палату, яка боротиметься проти корупції, при уже існуючих судах, відмовившись від створення окремого Антикорупційного суду. Таку інформацію оприлюднили в ЗМІ посилаючись на лист від помічника пана Юнкера.

За словами радника Єврокомісії Річарда Шостака, голова Єврокомісії хоче, аби в Україні якнайшвидше створили спеціальний компетентний орган, направлений на боротьбу з корупційними випадками. На його думку, ці питання повинні вирішуватися саме в Україні.
Також радник підкреслив, що пан Юнкер зосередив увагу на тому, що необхідно створити професійний юридичний орган, що безпосередньо займатиметься протидією корупції. Окрім цього, президент ЄК зауважив, що потрібні гарантії, аби новий антикорупційний орган був незалежним і прозорим.
Додамо, Жан-Клод Юнкер під час офіційного візиту до України повідомив, мовляв, ЄС вирішив, що в Україні достатнім буде створити окрему палату при уже діючих судах, яка займатиметься корупційними питаннями, замість окремого компетентного органу. У свою чергу антикорупційне бюро розкритикувало цю заяву та зазначило, що пана Юнкера дезінформували.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео