Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Національна комісія з суспільної моралі Україні не потрібна

Національна комісія з суспільної моралі Україні не потрібна
158975 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада вирішила, що Нацкомісія з суспільної моралі є зайвою інстанцією, проголосувавши за її скасування


Верховна Рада вирішила, що Нацкомісія з суспільної моралі є зайвою інстанцією, проголосувавши за її скасування. Частково таке рішення пов’язане з прийняттям низки необґрунтованих рішень щодо заборони показу теле- і кінопродукції.
10 лютого у парламенті України винесли на голосування проект внесення змін до закону, що стосується захисту суспільної моралі. Цю пропозицію підтримали 245 нардепів. Завдяки такому рішенню відтепер комісію, у доцільності існування якої сумнівалися народні обранці, можна буде ліквідувати, оскільки вона дублює функції ще декількох відомств: Міністерства культури, Держкомітету телебачення і радіомовлення та деяких інших.
Головне, що примусило автора законопроекту Ольгу Червакову подати цей документ до розгляду Верховної Ради – надмірна одіозність структури і неправомірні рішення, серед яких, наприклад, намагання заборонити до перегляду в Україні іноземних мультфільмів. Натомість жодними прогресивними рішеннями комісія, на думку більшості депутатів, не відзначилася.
Ще одне нововведення, пов’язане з ліквідуванням комісії з суспільної моралі – скасування обов’язкового ліцензування відео-, аудіо та кінопродукції, яка мала місце раніше.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео