Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна відреагувала на слова Угорщини стосовно нововведень в освіту

Україна відреагувала на слова Угорщини стосовно нововведень в освіту
219489 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна вважає, що угорська влада не мала жодних підстав незадовільно відгукуватися на новий закон про українську освіту. Таку думку висловив екс-керівник МЗС України Володимир Огризко.

За його словами нововведення прийняті до освіти українською владаю цілком відповідають міжнародним вимогам та нормам. Він також додав, що мовне питання завжди викликало чимало критики, тому й недивно, що Угорщина підняла це питання. Проте йти на поступки все ж не варто, тому що причин для цього немає. Мовляв, Україна й так чимало років закривала очі на те, що мова має якесь суттєве значення, а тепер настав час змін, і з’явилася можливість врегулювати проблеми в галузі освіти.

Гризько переконаний, що влада зуміла це зробити досить коректно та згідно з міжнародними стандартами. Крім того, останні роки Україна практично безкоштовно готувала своїх спеціалістів для інших країн, в тому числі для Румунії та Угорщини. Фахівці в певному віці їхали туди працювати. До того ж вони мали два паспорти.

Наразі настав час виховувати спеціалістів для себе, які б бездоганно володіли державною мовою, переконаний екс-міністр. І це не буде притісненням нацменшин, каже Огризко.

Нагадаємо, днями Україна ввела нововведення до освітньої системи і зобов’язала навчати виключно українською мовою. Угорщина та Румунія негативно відреагували на новий закон. Вони заявили, що ці поправки порушують права нацменшин.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео