Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Володимир Гройсман: «Я переконаний у тому, що має бути мир»

Володимир Гройсман: «Я переконаний у тому, що має бути мир»
212211 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, під час робочого візиту до Брюсселю заявив про зовнішньополітичну орієнтацію нашої держави і пояснив причини російської агресії щодо України


Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, під час робочого візиту до Брюсселю заявив про зовнішньополітичну орієнтацію нашої держави і пояснив причини російської агресії щодо України. «Коли ми заявили, що хочемо європейську інтеграцію, ми хочемо бути невід‘ємною частиною європейської родини, це не сподобалось Російській Федерації», - сказав Голова Верховної Ради.
Гройсман підкреслив, що дії Російської Федерації – це не тільки злочинна політика до української державності, це - виклик до всього світу. «Це - посягання на європейські цінності, на фундаментальні речі, на яких базується сьогодні світ. Це - незалежність, це - територіальна цілісність, це - демократія, це - свобода. Це, врешті-решт, і мир, який ми маємо дотримувати. І цим неможливо нехтувати. Але на превеликий жаль, у сучасному світі ми бачимо, що Росія цим нехтує», - наголосив співрозмовник.
Політик зазначив, що наша держава робить все можливе для досягнення миру. Він наголосив, що Україна «все робить для того, щоб і дотримуватися Мінських угод, і припинити цю військову агресію з боку Російської Федерації, російських бойовиків», а також закликає на дотриманні Мінських угод Росією.
Голова Верховної Ради впевнений: «Я переконаний у тому, що має бути мир. Агресор має повернутися до своєї держави. І це той сценарій, який має бути базовим, за який ми маємо боротися». Також він додав: «агресор буде діяти доти, доки цивілізований світ буде дозволяти йому це робити».
Стосовно військової орієнтації Гройсман повідомив, що Україна має відповідати стандартам збройних сил НАТО і це є пріоритетним.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео