Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дотримання миру чи «потакання» терористам: у ВРУ розповіли, коли Донбас отримає спеціальний статус

Дотримання миру чи «потакання» терористам: у ВРУ розповіли, коли Донбас отримає спеціальний статус
79651 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада пообіцяла надати Донецькій та Луганській областям спеціальний статус, що збільшує повноваження місцевої влади


Верховна Рада пообіцяла надати Донецькій та Луганській областям спеціальний статус, що збільшує повноваження місцевої влади. Дане рішення було закладено ще у Мінському договорі 12 лютого. Вже 14 березня Донбас мав отримати своєрідну автономію, проте ще досі остаточне рішення серед парламентарів не прийнято.
Буквально вчора лідер терористичної «держави» Деніс Пушилін відверто шантажував уряд порушенням Мінських домовленостей на підконтрольних терористам землях. Він дав 24 години на виконання рішення про надання спеціального статусу Верховній Раді. Проте, парламентарі не поспішають приймати закони, щодо проблемних областей.
У Раді заявили, що рішення по Донецькій та Луганській областях буде прийнято лише у тому випадку, якщо вогонь і провокації будуть повністю припинені з боку окупантів.
Щодо впровадження рішення про надання особливого статусу та встановлення нових кордонів східних областей, парламентарі обіцяють розглянути рішення 17 або 18 березня.
«Наш основний принцип - це дотримання Мінських домовленостей. Ми розглянемо усі необхідні рішення, щодо надання особливого статусу Донбасу та знайдемо найвигідніший компроміс для збереження суверенітету України» - каже Світлана Заліщук, член фракції БПП.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео