Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Посуха шкодить українським культурам

106790 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спека, яка стояла в Україні протягом останнього місяця, може негативно позначитися на урожайності.Особливо шкідливою спекотна погода може стати для пізніх культур — соняшника та кукурудзи.

Спеціалісти з сільського господарства розповідають, що спекотна та суха погода може призвести до дочасного визрівання зерна, що часто стає причиною зниження ваги зерна, а значить — зменшиться урожайність. Під удар надмірно теплої погоди потраплять соняшник, кукурудза та соя.

У зв’язку з тим, що тривалий час стояла надто спекотна погода, яка спричиняє негативні для врожаю наслідки, у профільному міністерстві вже готуються до незначного зниження врожайності. Проте суттєвих втрат від цього не буде — міністр аграрної промисловості зробив прогноз, згідно якому зниження врожайності варто очікувати лише на 15 відсотках посівів, що загалом не є критичним.

В цілому українські аграрії пишаються урожаєм поточного року, зазначаючи, що у сезоні-2015 добре вродили ранні зернові, переважно озимі пшениця, ячмінь, рапс. Багато зерна цього року піде на експорт, зокрема велику кількість українського зерна має закупити Китай.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео