Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Індія оцінила український овес

213975 ПЕРЕГЛЯДІВ

Індія може стати основним імпортером українського вівса. Такі висновки дозволяють зробити дані про обсяги цієї культури, які Індія закуповує в Україні у 2015 році. Так, кількість імортованого Індією вівса у 9 разів перевищує минулорічні показники.

Протягом 2015 року спостерігається позитивна тенденція імпорту українського вівса. Зокрема, Індія активно закуповує цю культуру і за темпами імпорту наближається до найбільшого імпортера Пакистану.

Як розповідають у Міністерстві агрополітики та продовольства, протягом липня-вересня сезону-2015 Індія закупила в України близько 9 тисяч тонн вівса, що у сім разів перевищує показники минулого року, коли цією країною було імпортовано 1,3 тисячі тонн. За статистикою, у минулому році загальний обсяг імпортованих з України зернових до Індії збільшився у 21 раз.

Зараз головним імпортером вівса в Україні є інша азійська країна Пакистан. Загалом в експорті цієї культури Україною його доля складає 68 відсотків.

Значним у цьому році став також експорт зерна до Китаю. Піднебесна імпортує з України переважно кукурудзу — її в цьому сезоні ця країна придбала в обсязі 2,7 мільйона гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео