Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сільськогосподарське виробництво зросте більше, ніж очікувалося

Сільськогосподарське виробництво зросте більше, ніж очікувалося
81694 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міністерство економічного розвитку і торгівлі України переглянуло свій прогноз щодо рівня зростання виробництва у сільському господарстві в 2016 році. Так, аналітики Міністерства прогнозують зростання на 2,2%. Попередній прогноз складав 0,7%. Про це повідомляється на офіційному веб-сайті Міністерства.

     В аналітичному матеріалі на сайті Міністерства повідомляється, що в цьому році збори сільськогосподарських культур були вищими за прогнозовані, насамперед, завдяки врожаю ярих культур. Та, на жаль, негативною є динаміка в тваринництві, яка виникла внаслідок значних затрат на виробництво.

     Також аналітики Мінекономрозвитку виділили основні ризики для галузі. По-перше, погані погодні умови наприкінці року можуть погіршити динаміку сільськогосподарського виробництва, зокрема, не дати можливість зібрати врожай кукурудзи. По-друге, ризики може створити загострення конфлікту на сході України.

     Раніше повідомлялося, що виробництво в агросекторі у січні-жовтні 2016 року продемонструвало зростання на 2,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За цей же період виробництво тваринницької продукції зменшилося на 2,8%. Швидшими темпами виробництво зростає в сільгосппідприємствах, на відміну від домогосподарств.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео