Харчові продукти аграрного сектору України дорожчають
Найвідчутніше у перші жовтневі дні українці відчули збільшення цін капусти та яєць. Перша подорожчала майже на 7%, а от другі зовсім трохи не дісталися вражаючої позначки у 28%, через що середня вартість капусти та яєць відтепер дорівнює чотирьом гривням (за кілограм) та 19,2 гривень (за десяток) відповідно.
Проте, вищезазначене подорожчання наразі є єдиним в усьому спектрі українських харчів. Ціни ж на інші харчові продукти, на щастя, залишаються або на тому ж рівні, або...навіть трохи знижуються. За інформацією Державної служби статистики України, тривідсоткове зниження ціни вже встигло спіткати цибулю, трохи більше за відсоток здешевіла гречка та на 0,7% впала вартість свинини. Важливо додати, що українські фермери, тим не менш, закликають жителів нашої держави робити запаси соняшникової олії та крупи, оскільки вже через декілька тижнів вони суттєво подорожчають.