Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні різко дешевшають овочі

В Україні різко дешевшають овочі
186245 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початком овочевого сезону на українських ринках і у магазинах спостерігається традиційне зниження цін на свіжі овочі і фрукти.


З початком овочевого сезону на українських ринках і у магазинах спостерігається традиційне зниження цін на свіжі овочі і фрукти. У зв’язку з цим експерти оголосили про початок сезонного зниження цін, яке однак у відсотковому співвідношенні відстає від минулорічного.
Наприкінці травня - 23 по 29 травня, ціни на сезонні овочі в Україні знизилися на 6,8 відсотків. Якщо тижнем раніше зниження цін стосувалося переважно продукції тепличного сегмента, то у кінці весни ця тенденція поширилася на всю плодоовочеву продукцію. Що стосується продуктів тепличного виробництва, зниження цін на ці овочі сягнуло 13,6 відсотків і, за словами спеціалістів, прогресуватиме і надалі.
Загалом цього року у відсотковому відношенні ціни на овочі знижуються не так швидко. Однак є і винятки, які передусім стосуються «борщового набору»: ціна на ранню капусту зараз є нижчою за минулорічну.
У цей же час вартість картоплі поки є вищою за минулий рік. Головна причина цього – занадто великі запаси бульби у 2014 році. Цибуля також поки не опустилася нижче рівня минулого року, однак досить низькою є ціна овочів з урожаю минулого року.
Що стосується фруктів - головною тенденцією є активна реалізація черешні, крім того, суттєво знизилася ціна на суницю. У зв’язку з цим попит на інші фрукти помітно знизився.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео