Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Скасована вимога про печатки на документах, що надаються суб’єктами підприємницької діяльності

Скасована вимога про печатки на документах, що надаються суб’єктами підприємницької діяльності
55061 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі продовжується реалізація заходів щодо євроінтеграції українського законодавства. Зокрема, на минулому тижні парламентом прийнятий Закон №4194, за втілення в життя якого проголосували 226 депутатів. Цим актом вищий законодавчий орган країни скасував вимогу, що містилася раніше в українському законодавстві, стосовно використання печаток на документах в обов'язковому порядку.

Надалі незалежно від того наявні чи відсутні відбитки печатки на документах, вони мають однакову юридичну силу. Відсутність печатки на документі не створює ніяких негативних правових наслідків.

Крім того, відтепер дії посадових осіб органів державної влади чи місцевого самоврядування, що направлені на вимогу про нанесення відбитку печатки суб'єкта підприємницької діяльності на документах, які подаються до відповідного органу чи дії, що полягають у відмові посадової особи здійснити прийняття документа із-за відсутності на ньому відтиску печатки будуть тягнути за собою обов'язкову адміністративну відповідальність такої посадової особи. За вчинення таких дій прийнятим законом встановлена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні ця сума складає від 850 до 1700 гривень).

Виготовлення печаток здійснюватиметься без дозвільних документів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео