Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Ахметова підрахували збитки

В Ахметова підрахували збитки
238654 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найбільший енергетичний холдинг країни DTEK Energy, що належить олігарху Ренату Ахметову у минулому році недорахував 19,6 млн гривень


Найбільший енергетичний холдинг країни DTEK Energy, що належить олігарху Ренату Ахметову у минулому році недорахував 19,6 млн гривень. У 2013 році чистий прибуток вертикально консолідованої групи ДТЕК становив 2,98 млрд грн. Головна причина таких втрат – військові дії на Сході України, де в компанії розташована значна частина виробництва.
З офіційного повідомлення компанії на Лондонській фондовій біржі, сьогодні виручка ДТЕК збільшилась на 0,2% (93 млрд грн), EBITDA (аналітичний показник, що дорівнює обсягу прибутку до вирахування витрат за відсотками, сплати податків та амортизаційних відрахувань) на 9% (15,8 млрд грн), а інвестиції знизились до 5,5 млрд гривень, що становить 45,8%.
Генерального директора DTEK Energy Всеволод Старухін пояснює ситуацію так: «Зовнішні та внутрішні чинники привели до серйозної кризи в енергетичній галузі України в 2014 році. Військова діяльність і тривале падіння в економіці погіршується відсутністю системних реформ».
Також в компанії пояснюють, що значну роль у збитках відіграла нестабільна гривня. Через «стрибки» національної валюти минулого року ДТЕК втратила майже 15 млрд гривень.
Також він наголосив, що сьогоднішній ручний режим керування енергетичним ринком може спричинити розруху в енергосистемі. Як приклад, Старухін зазначив, що борг державного підприємства «Енергоринок» перед виробниками ресурсу становить 20,3 млрд гривень.
Нагадаємо, що DTEK Energy створили у 2005 році з метою управління усіма енергетичними активами компанії СКМ Рената Ахметова. В обов’язки компанії входить управління об’єктами компанії, контроль над видобутком та збагаченням вугілля, а також реалізації електроенергії на ринку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео