Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна відмовиться від російської електроенергії за першої можливості

53440 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна припинить купувати електроенергію у Росії одразу, як поновить свої потужності. Про це під час проведення прийому громадян заявив міністр енергетики Валерій Демчишин.

Проводячи прийом громадян, міністр енергетики Валерій Демчишин заявив, що підписання контракту з Російською Федерацією стосовно купівлі електроенергії було лише страховкою на випадок форс-мажору і Україна відмовиться від імпорту з Росії за першої ж можливості. За словами міністра, наразі важливо поновити власні потужності.

Серед важливих завдань профільної галузі — відновити роботу окремих блоків ТЕС, які були зупинені з технічних причин, здійснити ремонт необхідного обладнання та провести плідні переговори з компанією ДТЕК, яка має більш рівномірно забезпечувати станції вугіллям.

Серед основних причин, які викликали енергетичну кризу в Україні — зупинка кількох блоків ТЕС, брак вугілля-антрациту, посилення обстрілу об’єктів інфраструктури, які розташовані поблизу розмежування з зоною АТО, низький показник виробництва на гідроелектростанціях через недостатній рівень води.

Крім цих факторів, зазначив Демчишин, у літні місяці спостерігалося велике навантаження на електроенергетичну систему держави. Тому наразі є певні проблеми, які міністерство скоро планує вирішити.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео