Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Навіщо українцям ще один вид комунальних платежів?

41188 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2016 році в Україні планують ввести додаткову житлову послугу, запроваджену дією законопроекту, прийнятого парламентом 2 лютого. Фактично нова оплата не буде вважатися комунальною і матиме назву "послуга з управління багатоквартирним будинком".

За пропозиціями авторів нового законопроекту, за який Верховна Рада проголосувала 2 лютого, не пізніше 1 липня 2016 року має вступити в дію нова послуга, яку сплачуватимуть українці — послуга з управління багатоквартирним будинком. Вона не буде належати до комунальних послуг і передбачатиме окрему сплату.

Зокрема, разом з оплатою за комунальні послуги мешканці будинків матимуть сплачувати плату за клієнтське обслуговування, метою якої є компенсація певних витрат виконавцю комунальних послуг. Додаткова плата, як передбачається, буде нараховуватися згідно з договором, який укладають всі співвласники багатоквартирних будинків з відповідними компаніями.

Як передбачається, оплата послуги з управління будинком допоможе покращити обслуговування багатоквартирних будинків і поліпшувати виконання всіх необхідних робіт.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео