Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лікарні стануть більш самостійними

Лікарні стануть більш самостійними
133276 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державні лікарні отримають більше повноважень і зможуть самостійно визначати призначення коштів, що надходять з державного бюджету. Таким чином саме з фінансових аспектів розпочнеться реформування медичної галузі.

Під час інтерв’ю перший заступник міністра охорони здоров’я Олександра Павленко розповіла про плани профільного відомства стосовно реформування медицини в Україні. За словами чиновниці, реформування цієї галузі розпочнеться з фінансових питань. Зокрема, імовірно державним лікарням нададуть можливість самостійно визначати призначення для коштів, які виділяють з державного бюджету. За словами Павленко, якщо кошти, що спустили з міністерства, протягом року не будуть використані, медичні установи зможуть розподілити їх на власний розсуд, зокрема, придбати необхідну техніку, збільшити розмір заробітної платні або інші потреби, актуальні для конкретної установи.

Спеціалісти наголошують, що такі зміни не приведуть до приватизації чи інших змін форм власності. Автономізація лікарень натомість надасть можливість більш раціонально використовувати бюджетні кошти.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео