Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабмін шукає кошти на проведення індексації пенсій

Кабмін шукає кошти на проведення індексації пенсій
216767 ПЕРЕГЛЯДІВ

До кінця поточного року українські громадяни мають отримати індексацію пенсій, однак, як стверджує Міністр соцполітики, у бюджеті на цю мету поки не виділили достатньо коштів. Так, проведенні індексації вимагає ще 8 мільяйрдів гривень, котрих профільне міністерство наразі не має.

 

Павло Розенко, який займає посаду віце-прем'єр-міністра, проаналізував стан ситуації, що склалася на кінець 2016 року щодо індексації пенсій. За словами Розенка, для уряду одним з головних питань визнана необхідність осучаснення пенсій. Тобто актуальним зараз питання проведенні індексації до кінця поточного року. Однак, як стверджує чиновник, на даний момент для здійснення цієї мети бракує 8 мільярдів гривень, які у Кабміні планують знайти найближчим часом.

Як відомо, у липні Павло Розенко анонсував збільшення розміру пенсійних виплат для українських громадян орієнтовно на 10 відсотків. Зараз в уряді йдеться про те, що з ініціативи Міністерства соціальної політики та Пенсійного фонду перші кошти з метою осучаснення будуть виділені у 2017 році.

Що стосується підвищення пенсійного віку, очільник українського уряду Володимир Гройсман ще раз повторив, що МВФ не висуває прямих вимог щодо подібної реформи. Відомо лише, що умовами отримання чергового траншу від МВФ є прийняття закону про підвищення пенсійного віку поступовим методом.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео