Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дефіцит Пенсійного фонду становить 150 мільярдів гривень

Дефіцит Пенсійного фонду становить 150 мільярдів гривень
189777 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вражаюча діра для державного бюджету та серйозний виклик для українських пенсіонерів. Саме таким чином сьогодні можна охарактеризувати стан Пенсійного фонду у нашій державі, через нестачу коштів у якому, за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, третина літніх людей України отримує мінімальну пенсію. А це – справжнє знущання, зважаючи на її більш ніж скромний розмір, обумовлений проблематикою старої системи, котра не перебудовувалася багато років.

З точки зору посадовця, одним із головних факторів астрономічного пенсійного дефіциту нашої країни є відсутність регулярного надходження податкових коштів від майже трьох мільйонів українських громадян. Котрі, до речі, після виходу на пенсію очікують на щомісячні пенсійні виплати від ПФ. Володимир Гройсман вважає, що подібне не є справедливим, тож потрібен пошук комплексного та якісного рішення вищезазначеної проблеми, що роками ніким не вирішувалася.

Важливо додати: перерахунок пенсій не проводився владою з 2012-го року, через що мінімальний розмір пенсій того часу, тобто 920 гривень, не змінився відповідно до сьогоднішніх виплат у 1074 гривні. Тож прожитковий мінімум мільйонів українських пенсіонерів наразі, нажаль, залишається на рівні чотирирічної давнини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео