Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Коли будуть скасовані валютні обмеження?

Коли будуть скасовані валютні обмеження?
106232 ПЕРЕГЛЯДІВ

На засіданні Нацбанку заявили про можливість скасувати існуючі наразі обмеження стосовно продажу та купівлі валют. Щоправда, це рішення може бути реалізоване не раніше кінця травня.


Скоро обмеження у купівлі та продажі валюти в Україні можуть скасувати. Про це говорили на останньому засіданні Нацбанку. Такі зміни можуть набути силу вже у кінці травня або червні.
На засіданні Нацбанку заявили про можливість скасувати існуючі наразі обмеження стосовно продажу та купівлі валют. Щоправда, це рішення може бути реалізоване не раніше кінця травня. Зараз поки діє постанова уряду, згідно з якою кожна людина за один раз може придбати у банку чи відділенні валютного обміну не більше 3 тисяч гривень. Діють обмеження і щодо можливості зняти кошти з валютного рахунку – за одним паспортом дозволяється зняти не більше, ніж валютний еквівалент 15 тисяч гривень. З гривневого рахунку громадяни можуть отримати до 150 тисяч гривень на добу.
У зв’язку з заявою представників НБУ про можливість скасування таких обмежень Олександр Писарук, заступник голови правління цієї структури, уточнив, що така можливість буде надана тільки за умови успішної реструктуризації державного боргу України та вдалої банківської очистки.
За словами Писарука, якщо фінансова ситуація не дозволить до кінця червня повністю зняти обмеження, ліміти для операцій з валютними рахунками зможуть підвищити.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео