Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фонду гарантування вкладів не вистачає кадрів

Фонду гарантування вкладів не вистачає кадрів
186075 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб повідомили про дефіцит спеціалістів для своєчасної обробки великої кількості даних, що стало наслідком різкого банкрутства низки українських банків. Вирішити цю проблему пропонують Верховній Раді


У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб повідомили про дефіцит спеціалістів для своєчасної обробки великої кількості даних, що стало наслідком різкого банкрутства низки українських банків. Вирішити цю проблему пропонують Верховній Раді.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб пропонують розширити, збільшивши штат працівників. Відповідний законопроект подали до розгляду Верховній Раді.

Крім збільшення штату парламенту пропонують розглянути можливість формування реєстру вкладників ще на етапі визнання банку неплатоспроможним, одразу після введення тимчасової адміністрації.

За законом, який діє сьогодні, члени виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів мають прийняти рішення стосовно відшкодування коштів вкладникам протягом шести днів з моменту відкликання ліцензії банку та його ліквідації. За цим же законом перерахування коштів банку-агенту має відбутися максимум за тиждень, а банк-агент, у свою чергу, повертає вкладникам кошти не довше ніж протягом місяця.

Насправді, як показує практика, з різних причин процес повернення коштів громадянам займає кілька місяців, у складних випадках, наприклад, коли термін депозиту збігає вже під час дії тимчасової адміністрації – триває ще довше.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео