Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МВФ - за скасування спецпенсій в Україні

МВФ - за скасування спецпенсій в Україні
239278 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нова ініціатива уряду України стосовно скасування спецпенсій була повністю підтримана Міжнародним валютним фондом


Нова ініціатива уряду України стосовно скасування спецпенсій була повністю підтримана Міжнародним валютним фондом. Запропонований урядом законопроект передбачає позбавлення спеціальних пенсій прокурорів, податківців та чиновників.

У рамках пенсійної реформи Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді до розгляду законопроект, що передбачає позбавлення чиновників різного рангу, у тому числі народних депутатів, прокурорів, податківців та деякі інші категорії спеціальних пенсій.

Ініціативу уряду підтримує Міжнародний валютний фонд. Керівник місії МВФ Микола Георгієв у розмові з Павлом Розенком зауважив, що такий крок допоможе встановленню справедливості у пенсійній системі України.

Якщо Верховна Рада ухвалить запропонований Кабміном законопроект, пенсії для чиновників будуть скасовані з початку 2016 року. Нововведення, за цим проектом закону, стосуватиметься докорінного реформування української пенсійної системи. Так, документ передбачає введення накопичувальної пенсії з 2017 року.

Як зізнався сам Розенко, багато депутатів не підтримують ідею скасування спеціальних пенсій, оскільки цей закон у першу чергу вдарить по їхніх доходах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео