Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська армія отримає інноваційні безпілотники

Українська армія отримає інноваційні безпілотники
108531 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оборонна промисловість України продовжує нарощувати власне виробництво. Вслід за броньованим 16-тонним «Отаманом» Збройні Сили України незабаром стануть володарями маневреного та високошвидкісного безпілотника-розвідника під назвою «Sparrow», тобто «Горобець». Призначена вищезазначена розробка для ведення тактичної розвідки на найрізноманітніших територіях, а ще одна вагома перевага «Горобця», окрім його легкості в управлінні, полягає у неможливості бути поміченим ворожими радарами.

 

Ці українські безпілотники вироблені приватним одеським підприємством «Спайтек» та вже успішно пройшли перші відомчі випробування. Новітній мініатюрний розвідник, до речі, не є першою подібною розробкою «Спайтеку»: в активі підприємства – вже ціла низка схожих на «Sparrow» БПЛА, головне завдання яких – розвідувальна та моніторингова діяльність під час проведення військових операцій.

Варто відзначити, що «Горобець» здатний не тільки транслювати картинку території, котра досліджується, у режимі онлайн, а й визначати ворожі типи техніки та їхні координати.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео