Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Угорський газ - гідна альтернатива російському

Угорський газ - гідна альтернатива російському
53132 ПЕРЕГЛЯДІВ

У цьому місяці Україна закупила рекордні обсяги газу в Угорщині – з 12 березня кількість угорського природного газу склала 7 мільйонів кубометрів


У цьому місяці Україна закупила рекордні обсяги газу в Угорщині – з 12 березня кількість угорського природного газу склала 7 мільйонів кубометрів. Подальше співробітництво з Угорщиною дозволить мінімізувати газову залежність України від Росії.
Оператор газотранспортної системи Угорщини повідомив про розширення співробітництва з Україною, про що свідчить збільшення поставок природного газу в 10 разів порівняно з попереднім місяцем. На 12 березня поставки склали 7 мільйонів кубометрів. У лютому - лише 0,124 мільярди кубометрів, у січні цей показник становив близько 3 мільйонів кубометрів.
Збільшилися обсяги імпорту газу і зі Словаччини. Вже у січні 2015 року поставки значно зросли і складали більше 3 мільйонів кубометрів на добу, у лютому ці показники стали ще більшими – 4,4 мільйони.
Угорський та словацький напрямки імпорту природного газу наразі вважаються найбільш перспективними для України, оскільки влада прагне звести до мінімуму поставки з Росії. Частково почали закуповувати газ у Польщі, але поки обсяг імпорту з цієї країни невеликий.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео